Skip to Main Content

E-bøker

Biblioteket og våre brukere har adgang til et stort antall e-bøker. Disse kan søkes opp i oria.no på samme måte som våre trykte bøker - eller du kan søke direkte i de enkelte forlagene sine databaser. Søker du bøker direkte i forlagenes databaser så søker du i mer enn hva vi har adgang til, men får du ikke adgang, ta kontakt så kan vi se hva som kan gjøres.

Du kan lese på nett, laste ned eller skrive ut, de forskjellige leverandørene har litt forskjellige oppsett og muligheter:

Springerlink Books

Biblioteket har adgang til 240 titler, de står i Springerlink Books med tegnet åpen hengelås ved siden av seg. De kan også søkes opp som andre bøker i oria.no, hvis du har tittel og forfatter for eksempel.

Ovid Ebooks

Dette er en egen SUS-pakke og de er fritt tilgjengelige i sykehusets nettverk. Du kan skrive ut og laste ned avsnitt og kapitler uten begrensninger - men det må gjøres stykkevis og delt, du får ikke lastet ned hele boken i en omgang.

Du kan også komme til Ovid-listen med bøker når du er inne i en av våre Ovid-baser, klikk på Books.

Ebook Central 

Søk i oria.no eller direkte på Ebook Central. Du behøver ingen login for å lese på nett, men du må opprette egen personlig bruker på Ebook Central for å laste ned bøkene til egen PC eller nettbrett. Bøkene lastes ned som lån i maks 21 dager om ganger. Det er noen restriksjoner på hvor mye du kan skrive ut. 

Bokhylla.no og andre gratis-tjenester

I bokhylla.no finner du mer enn 250 000 norske bøker. Bokhylla.no er Nasjonalbiblioteket sitt digitaliseringsprosjekt. Formålet er å gjøre norsk litteratur digitalt tilgjengelig, disse er også søkbare og tilgjengelige via oria.no

Det er flere gratis-tjenester - i Google Books får man adgang til flere av bøkene gratis og The Internet Archive har også mange. Gutenberg-prosjektet er e-bøker, de tre siste er spesielt bra på litt eldre årganger. 


Bøker du ønsker deg? Vi tar gjerne imot innspill på fagområder/emner, enkelttitler og så videre. Vi ønsker oss også tilbakemeldinger på e-bøkene vi allerede har kjøpt. ​Send oss en e-post!