Skip to main content
Aktuelt fra biblioteket

Klikk her for lenker til informasjonssider og forskning om COVID-19.


Psykiatrisk bibliotek er sommerstengt uke 28-32. Medisinsk bibliotek er åpent hele sommeren.

Psykiatrisk bibliotek stenges i uke 28-32 pga. ferieavvikling. Medisinsk bibliotek er bemannet og åpent hele sommeren. Alle er velkommen til å ta kontakt med oss hele sommeren på chat eller per mail ub-sus@uis.no.


NEL - Norsk elektronisk legehåndbok - har fått nytt utseende

NEL har kommet med nytt brukergrensesnitt. Det kan være du blir bedt om å logge inn, men du trenger likevel ikke brukernavn og passord så lenge du sitter på SUS-PC. Trykk på knappen for å logge inn så kommer du inn som vår fellesbruker.


NCBI endrer innloggingsløsningen for personlig bruker i PubMed

Har du opprettet en personlig bruker i PubMed, for å kunne lagre søk og referanser, eller bruke varslingstjenester? NCBI endrer 22. juni løsningen slik at du ikke lenger bruker et eget NCBI-passord, men logger på med en annen konto – for eksempel med din ORCID-, Google- eller Facebookkonto. Her kan du lese mer om endringen. (Merk at datoen 1. juni ikke stemmer lenger.)

Det er ikke nødvendig å logge inn for å søke etter artikler.


Gratiskvoten for åpen publisering hos Taylor & Francis er nesten brukt opp

Avtalene med SpringerNature, Taylor & Francis, Wiley og Sage inkluderer kvoter med gratis åpen publisering for de deltakende institusjonene, inkludert Helse Stavanger. Se Publisere forskning for mer info.

Nå er kvoten fra Taylor & Francis nesten tom. Den blir økt fra og med neste år, men i mellomtiden må det altså betales APC for åpen publisering i de ellers inkluderte tidsskriftene fra T&F.


Ny innloggingsløsning hos Medlink Neurology

Medlink Neurology har fornyet nettsiden sin. I den forbindelse har de gått over til ny innloggingsløsning. Nå kan du som har SUS-epostadresse lage din egen innlogging. Klikk på "Sign up for a free account" på www.medlink.com, og sørg for å bekrefte når du mottar e-post i etterkant av registreringen.

Skjermdump av medlink.com


Tilgang til artikler

Møter du ofte en betalingsmur når du vil ha tak i tidsskriftartikler på nettet? Vi minner om at biblioteket kan bestille inn kopier av artikler som vi ikke selv har abonnement på.

Ta gjerne en titt på denne videosnutten, hvor vi gir et par tips om tilgang og bestilling.


Trenger du hjelp med Rayyan eller Nvivo?

Sjekk ut Universitetsbiblioteket i Stavanger sine veiledninger for Nvivo (program for analysering av kvalitative data) og Rayyan (verktøy for screening av store mengder referanser til litteraturstudier/kunnskapsoversikter.)

Du kan også kontakte oss for en-til-en-veiledning, eller for å bestille kurs hvis dere er en hel gruppe eller avdeling.


Kutt i tidsskrifttilganger fra Helsebiblioteket i 2021

Helsebiblioteket har dessverre ikke kunnet videreføre tilgangene til tidsskriftene Annals of Internal Medicine, BMJ og JAMA i 2021. Mer informasjon om dette fins på Helsebibliotekets nettsider.

Vi har dessverre heller ikke mulighet til å ta disse inn på bibliotekets budsjett per nå.

Tilgangene har vært aktive en stund etter jul, men forventes å forsvinne snarlig. Trenger du å lese artikler fra disse tidsskriftene kan de bestilles som fjernlånskopier via biblioteket.

Veiledning til bestilling via bibliotekbasen Oria finner du her.

Trenger du hjelp? Kontakt oss.


Visible Body Human Anatomy Atlas 2020 er nå tilgjengelig for SUS!

Har du savnet et 3D digitalt anatomioppslagsverk? Nå har alle på SUS tilgang til Human Anatomy Atlas 2020! På denne siden finner du lenke til atlaset. Her er en helt kort introduksjonsvideo.


undefined

 

 

Alt du trenger for å komme i gang med EndNote!

Sjekk ut Universitetsbibliotekets nye ressurssider for EndNote! Her finner du opplæringsmoduler som inneholder trinn-for-trinn instruksjoner med videosnutter, enkle å følge også for nybegynnere.

 

 


undefined

Skal du publisere forskning? Behøver du informasjon om Open Access? 

Vi har laget en ny side med råd og tips om open access (OA) publisering - hvor kan du publisere, hvor slipper du å betale APC (article processing charge), hva skal du passe på, hvordan kan du unngå røvertidsskrifter, hvor er NSDs kanalregister, nasjonale retningslinjer, krav om egenarkivering og mer. Siden finner du her

 

 

 


 

Har du problemer med UpToDate hjemmefra?

Helsebiblioteket har avtale om tilgang til UpToDate for alt helsepersonell i Norge. Nylig ble tilgangsmodellen noe endret, slik at man nå må registrere seg for å få tilgang utenfor SUS sitt nett. Det er helt gratis å registrere seg, og man får da i tillegg mulighet til å benytte UpToDate som app på mobil eller nettbrett.

1. Du må være på SUS-PC for å registrere deg. Gå inn på UpToDate og klikk på knappen "Register".

undefined

2. Fyll ut skjemaet som kommer opp, og velg brukernavn og passord.

3. Logg inn ved hjelp av "Log In"-knappen når du skal bruke UpToDate utenfor jobb.

Hver 3. måned må du bekrefte at du fremdeles skal ha tilgang, ved at du logger deg inn på UpToDate fra en jobb-PC igjen.

Se Helsebiblioteket for mer informasjon.


ProQuest Health Premium Collection og PsycARTICLES

ProQuest Health Premium Collection dekker ca. 4500 vitenskapelige og populære tidsskrift innen alle medisinske fagområder. Den gir i tillegg treff på bøker, doktoravhandlinger og videoer.

PsycARTICLES gir tilgang til over 100 fagtidsskrifter fra American Psychological Association.

Disse to pakkene forsvant dessverre fra Helsebibliotekets samling i mars, men vi er glade for å kunne melde at de nå er tilgjengelig via SUS-nettet. Lenker til dem finnes i vår databaseoversikt.


WHO IRIS - WHOs digitale dokumentarkiv

Har du av og til bruk for en WHO-rapport? Ny eller gammel? The Institutional Repository for Information Sharing (IRIS) er WHO's digitale bibliotek av alt WHO har publisert siden 1948. Det kan lønne seg å søke veldig spesifikt hvis du vet hva du er ute etter, lime inn hele tittelen for eksempel. Det er mange muligheter for å søke og for å browse i samlingen.For tidligere nyhetssaker, vennligst se her...

Kursdatoer


Høsten 2021
Man. 13.09. ENDNOTE
Man. 27.09. LITTERATURSØK
Man. 25.10. ENDNOTE
Man. 15.11. LITTERATURSØK
Man. 29.11. ENDNOTE

Kursene varer fra kl. 8.30-11.00, og finner sted i EDB-kurssenter i Østbygget, 5. etasje.

For mer info om våre kurs, se fanen Bibliotekets kurs med undermeny.