Skip to Main Content
Aktuelt fra biblioteket

Springerkvote for gratis open access-publisering oppbrukt

Per 8. desember er kvoten for gratis open access-publisering i hybridtidsskrifter hos Springer er oppbrukt for 2022. Gratis open access-publisering er en del av publiser- og lesavtalen vi har for SUS. Du kan lese om hvilke avtaler SUS er dekket av under Publisere forskning.


Velkommen til våre nye nettsider!

Vi i Medisinsk og psykiatrisk bibliotek lanserte våre nye nettsider 5. desember 2022.
Du finner de nye nettsidene her: https://susbiblioteket.squarespace.com/
Snart vil også https://sus.no/bibliotek videresende trafikk til denne siden.

Nettsidene er på en ny, moderne plattform som fungerer like godt på laptop som på smarttelefon.

På forsiden finner du aktuelle nyheter, kurskalender og annen relevant informasjon for deg som låner. I menyen på topp kan du finne informasjon om blant annet referansedatabaser, litteratursøk og programvarer vi underviser i.

Chat-funksjonen er videreført til våre nye nettsider - du vil se et chat-vindu nederst til høyre på skjermen din når vi er pålogget og klar til å svare på dine spørsmål.

Vi ønsker dere alle velkommen til våre nye nettsider - og til våre fysiske bibliotek ved Stavanger universitetssjukehus.


 

God høst i biblioteket!

Biblioteket har arbeidsplasser hvor du kan sitte med egen PC eller på en SUS-PC.

Vi minner om at vi veileder i litteratursøk, i referansehåndtering og i programmene EndNote, Rayyan og Nvivo.

Vi hjelper deg med å søke i Oria, vårt eget system med hva vi har av bøker og artikler.
Husk at vi skaffer alt til deg som du trenger av bøker og artikler vi ikke selv har, bare ta kontakt!

 


Helsebiblioteket.no har fornyet nettsidene sine

Den 28. september ble de nye nettsidene lansert. De nye sidene skal blant annet være bedre tilpasset mobile plattformer. Hvis du har lagret lenker til den gamle versjonen kan det være du må oppdatere disse.

Sjekk ut de nye sidene på www.helsebiblioteket.no.


Scam alert, tatt av Vkastro fra Pixabay Hvordan håndtere røvertidsskrifter?

Ikke la deg lure til å publisere i et røvertidsskrift! Sjekk ut nettstedet Think.Check.Submit for nyttige verktøy og informasjon som hjelper deg å identifisere og unngå røvertidsskrifter.

Lager du en systematisk oversikt og har funnet en eller flere publikasjoner fra noe du mistenker er røvertidsskrift? Rice et al. har skrevet en kommentar i tidsskriftet Systematic Reviews (2021) om hvordan du kan håndtere dette i arbeidet med oversikten.


Digitale læringsressurser på nett

Visste du at Sikt leverer en tjeneste som heter DLR? Der kan du søke i en mengde digitale læringsressurser (videoer, presentasjoner, podcaster osv.) fra ulike norske utdanningsinstitusjoner. Lær om litteratursøk, etikk, temaer innen helse, digital sikkerhet og mye mer. Vi har også lagt inn lenke til DLR fra vår databaseoversikt.


Bibliotekets side om korona-ressurser

Bibliotekets side med pekere til COVID-19 forskning og informasjonsressurser finner du nå i menyen under Databaser og litteratur, og den direkte lenken er her: Lenker til ressurser om koronavirus.


Problemer med tilgang?

Sitter du på SUS-PC og ikke kommer inn på bibliotekressurser som du skal ha tilgang til? (For eksempel Norsk elektronisk legehåndbok.) Prøv å logge ut av PC-en og logge inn på nytt. Dersom dette ikke hjelper, ta kontakt med oss.


JAMA og Annals of Internal Medicine

Gode nyheter til deg som har savnet JAMA og Annals of Internal Medicine etter at disse forsvant fra Helsebiblioteket! Vi har nå abonnement på følgende titler: JAMA, JAMA Dermatology, JAMA Internal Medicine, JAMA Neurology, JAMA Ophthalmology, JAMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery, JAMA Pediatrics, JAMA Psychiatry, og Annals of Internal Medicine incl. ACP Journals Club.

Du har automatisk fullteksttilgang fra SUS-nettet. 


Sjekk ut våre e-bøker

Alle som sitter på SUS-PC har nå tilgang til 54 høyt anbefalte e-bøker i LWW Doody's Essential Collection 2021. Disse, pluss alle andre e-bøker vi har tilgjengelig fra Ovid kan sjekkes ut i Books-fanen på Ovid-plattformen

Visste du at vi også har tilgang til over 200 000 e-bøker innen en rekke ulike fagområder på Ebook Central?

E-bøkene våre kan du også finne ved å søke i biblioteksystemet vårt Oria.For tidligere nyhetssaker, vennligst se her...

Kursdatoer


Våren 2023
Tor. 26.01. EndNote
Tor. 23.02. Litteratursøk - digitalt på Zoom
Tor. 23.03. EndNote - digitalt på Zoom
Ons. 29.03. Rayyan - digitalt på Zoom
Tor. 20.04. Litteratursøk
Tor. 25.05. EndNote

Kursene i litteratursøk og EndNote varer fra kl. 8.30-11.00, Rayyan-kurset fra 9.15-11.00. De fysiske kursene finner sted i EDB-kurssenter i E-bygget (Psykiatrisk), underetasjen. Vi sender deg lenke til de digitale kursene når du melder deg på.

For mer info om våre kurs på SUS, se fanen Bibliotekets kurs med undermeny.

Som ansatt på SUS kan du også gå på Universitetsbibliotekets kurs på Ullandhaug. Klikk her for oversikt over kursene