Skip to Main Content

Hvor skal du lete?

For å søke i samlingen vår, eventuelt i samlingen til andre norske fagbibliotek, bruk søkebasen Oria. Der finner du trykte og elektroniske bøker og tidsskrifter.

Har vi ikke det du er ute etter? Vi kan bestille inn artikkelkopier eller bøker på fjernlån fra andre bibliotek for deg.

Ønsker du å søke etter tidsskriftartikler? Dette kan du også finne i Oria, men vi anbefaler at du bruker databasene i databaseoversikten.

E-bøker

Via biblioteket har du tilgang til en stor mengde e-bøker. Type tilgang varierer, men her kan du lese mer om bruk av e-bøker.

E-bøker finner du i Oria ved å søke på tittel, emne eller forfatter og deretter bruke menyen til å avgrense til materialtype e-bøker.

Tilgang hjemmefra

Hvis du har SUS-laptop hjemme har du full tilgang til bibliotekets ressurser. OBS: Du må koble deg til VPN i nettverksinnstillingene.

Hvis du ikke har SUS-laptop:

Databasene og tidsskriftene som Helsebiblioteket har nasjonale avtaler for er tilgjengelig fra hvor som helst i Norge. For full tilgang til Helsebiblioteket registrerer du deg gratis som bruker og logger inn. 

Våre e-tidsskrifter er tilgjengelig via appen BrowZine. Last den ned på eget nettbrett eller mobil, og sørg for å registrere deg fra SUS-PC.

Databaser

I databaseoversikten vår finner du lenker til fagspesifikke og tverrfaglige databaser som enten er tilgjengelig via Helsebiblioteket, som abonnement for SUS, eller gratis.

Er det vanskelig å finne ut hvilke databaser du skal velge, eventuelt hvordan du kan gjøre best mulige søk i de ulike kildene, se fanen Veiledninger og tips.

E-tidsskrifter

De aller fleste av våre tidsskrifter er elektroniske. Hvis du søker fram en artikkel i en av databasene og bruker Oria-knappen du finner i databasen, skal du få lenke videre til fulltekst hvis vi har abonnement på det aktuelle tidsskriftet.

Alle tidsskriftene vi har tilgang til kan du finne i Oria. Ellers kan du bruke tidsskriftsiden vår, så lenge du sitter i SUS-nettet.

Vil du ha tilgang hjemmefra, og manger SUS-laptop? Last ned appen BrowZine.