Her finn du nyttige nettstader for barnelitteratur

IBBY Norge har som oppgave å arbeide for å fremme god barne- og ungdomslitteratur, norsk og oversatt, både tekst og illustrasjon, først og fremst gjennom sin informasjonsvirksomhet.

NBI utvikler og formidler kunnskap om litteratur for barn og unge, arbeider for å styrke forskningen på fagfeltet, underviser i barne- og ungdomslitteratur og driver forfatterutdanning, nettstudium, formidlings- og informasjonsvirksomhet.

Foreningen !les er en ideell organisasjon som ble etablert i 1997. Vi jobber for å fremme lesing i alle samfunnslag, og formidler litteratur til barn, ungdom og voksne.

Barnebokkritikk anmelder den viktigste skjønn-­ og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. Barnebokkritikk skal være grundig og engasjert, med tekster som er kritiske og tilgjengelig.