(Illustrasjonsbilde fra freepik.com)

Korleis finna oppdatert forskning?

Det finst tusenvis av vitskaplege  tidsskrift i verda, som publiserer ny forskning innan ulike fagområde.

Vitskaplege artiklar i tidsskrift (= ny forskning) blir gjort søkbare og lagt inn i databasar.​

For å finna relevant forskning (artiklar) for ditt fagområde, kan du søka i databasar. På denne sida får du ei oversikt over  databasar som er relevante for ditt fagområde, og som du har tilgong til. Hugs å bruke "Remote Access" om du er utanfor UiS sitt nettverk.

Generelle databasar

Her finn du artiklar relatert til pedagogikk, spesialpedagogikk, skule, barnehage, idrett og mykje meir.

Fagspesifikke databasar

Her finn du databasar som har artiklar og referansar spesifikt retta mot eit bestemt fagområde.

Bruksanvisningar for søk i databasar

Her er trinn for trinn bruksanvisning for søk i databasaneOria, Scopus, Academic Search Premier, ERIC og SocIndex.