Skip to Main Content

Søk direkte i Browzine

Her kan du søke på tidsskrift direkte i Browzine. Dersom UiS ikke har elektronisk abonnement vil du bli lenket videre til bibliotekbasen vår, Oria, for å se om vi har fysisk abonnement.

Search e-journals

SIRI leser for deg

SIRI leser artikler i BrowZine for deg, mens du gjør andre ting.

SIRI er en såkalt intelligent personlig assistent, utviklet av Apple. En av tingene hun kan hjelpe med er å lese høyt tekst på en skjerm. SIRI fungerer bra i BrowZine. Hun leser artikler du er interessert i, noe som kan være nyttig mens du f. eks. lager middag eller sitter på bussen.

Dette fungerer på iPad og iPhone. Det er mulig å stille inn språk og lesehastighet i SIRI. Når du har framme en artikkel du ønsker å få lest opp, trykker du på Hjem-knappen og sier "Les skjerm". Opplesningen vil da starte, og du kan hoppe fram og tilbake i teksten slik du ønsker, eller ta pauser når du trenger det.SIRI leser artikler i BrowZine for deg, mens du gjør andre ting.

Slik kommer du i gang med SIRI.

Browzine - din nye tidsskrifthylle

Logo BrowzineMed Browzine kan du enkelt overvåke tidsskrift du er interessert i. Artikler fra tidsskrift UiS abonnerer på kan hentes ned som pdf. Det eneste du trenger er å laste ned Browzine til smarttelefon, iPad eller PC, og være pålogget UiS nettverk.

Her kan du laste ned:
PC-VERSJONEN
FOR iPAD ELLER iPHONE
FOR ANDROID

Varsling på email

Abonnere på spesikke søk i fagtidsskrifter

Det er mulig å abonnere på spesifikke søk i fagtidsskrifter. Du kan sette opp varslinger og få en email når det blir publisert artikler innenfor et fagfelt.

Bruk veiledningen (pdf) nedenfor til å sette opp varslinger i de tre største tidsskriftbasene våre: Scopus, Science Direct og Academic Search Premium.

Første gang du skal sette opp varsling i en database må du opprette en bruker med brukernavn (email) og passord.

Kontakt fagansvarlig på biblioteket dersom du trenger hjelp.