Skip to main content

Aktuelt fra biblioteket


Psykiatrisk bibliotek ubemannet tirsdag 11.12.

Psykiatrisk bibliotek er dessverre ubemannet 11.12. Bibliotekar er tilgjengelig på Medisinsk bibliotek, via chat, telefon og mail.


Har du lest vårt nyhetsbrev fra november? 

I nyhetsbrevet finner du informasjon om:

  • Podcasten om akademisk skriving
  • Vårens kurs
  • Kildekompasset - unngå plagiering!
  • PhD on Track - nettressurs for PhD-kandidater
  • Rayyan - gratis screeningverktøy for deg som skal lage en systematisk oversikt

Ønsker du motta nyhetsbrevet per e-post? Kontakt oss, så fikser vi det!


Fullteksttips når du søker i PubMed

Her kan du finne bibliotekets presentasjon fra fredagsmøte i aulaen 19. oktober, med tips for å finne flere artikler i fulltekst når du søker i PubMed. Det er også andre tips for å finne fulltekstartikler og det er litt om EndNote, litt om Browzine og husk også vår chat på siden her som du kan kontakte oss på.


Ny e-bok!

Sjekk ut  Writing High-Quality Medical Publications : A User's Manual skrevet av Stephen W. Gutkin. Boken er utgitt av CRC Press og Tayor & Francis. Forfatteren har 30 års erfaring med publisering innenfor medisin og helsefag. Den tar for seg alt fra tips til å bli publisert, å få startet på et manuskript, studiedesign og biostatistikk, forkortelser og mye mer.

E-boken blir levert av EBook Central, en av våre e-bok-leverandører hvor du, med en personlig bruker du oppretter selv direkte hos leverandøren, kan laste ned boken som pdf (fra en SUS-PC) og låne i opptil 21 dager. Det vil si at du kan for eksempel sende filen til deg selv på e-post og lese den fra hvor som helst. Det er bare nedlastingen som må skje på en SUS-PC. Etter 21 dager lukker pdf’en og du må laste den ned på nytt igjen hvis du vil beholde den videre. Se ellers vår side om e-bøker.

 

 


Visste du det?

EndNote X8 verktøylinje i Word? Du må velge riktig versjon av Word hvis det er på en SUS-PC, for å få den fram. Se veiledning her: 


Ressurser til hjelp i å identifisere røvertidsskrifter (predatory journals)

Hos World Association of Medical Editors (WAME) har Christine Laine og Margaret A. Winker i 2017 skrevet artikkelen Identifying Predatory or Pseudo-Journals med henvisninger til gode verktøy hvor de blant annet viser til webstedet Think. Check. Submit.

Think. Check. Submit er et websted lansert av flere akademiske organisasjoner og forleggere, med eksempelvis en sjekkliste med spørsmål man bør stille seg selv om ukjente tidsskrifter.

PubMed og røvertidsskrifter?

På bloggen The Scholarly Kitchen kan man finne artikkelen A Confusion of Journals — What Is PubMed Now? fra 2017. For mer informasjon om PubMed og røvertidsskrifter kan man for eksempel gjøre et søk i PubMed med søkestrengen Pubmed AND predatory journals.

Røverkonferanser

Og endelig kan man lese om røverkonferanser i artikkelen Dr. Dreiers metode skrevet av Are Brean i Tidsskrift for Den norske legeforening i november 2017.


Visste du at...

...vi for tiden har tilgang til over 7000 e-bøker fra det velrennomerte forlaget Springer?

Fagområdene som dekkes er:

  • Medicine
  • Behavioral science and psychology

Du kan laste dem med som PDF eller Epub og beholde dem for alltid. Alle bøkene kan søkes fram i Oria, eller du kan søke direkte i Springers database.

Les mer om Springers e-bøker.


 

For tidligere nyhetssaker, vennligst se her...

Ofte brukte lenker:

Kursdatoer

Våren 2019
EndNote Man. 04.02.
Litteratursøk Man. 04.03.
EndNote Man. 18.03.
Litteratursøk Man. 24.04.
EndNote Man. 20.05.

Klokkeslett: 8.30-11.00

Sted: Datakursrommet E-015, kjelleren i E-bygget på Psykiatrisk.

Påmelding sendes ub-sus@uis.no

Mer info om kurs i litteratursøk her, og om kurs i EndNote her.